#MeToo eller smigret?

Af Sandi Sjørup

Jeg har i sommervarmen, som så mange andre, haft kjole på. Jeg var ude og gå, og skulle spadsere min svedige og tunge krop op ad nogle trapper. Jeg lægger mærke til, at tre unge fyre går ved mig. De gør, ikke så diskret, opmærksom på, at de har lagt mærke til mig, ved at lave kysselyde bag mig.

Jeg kan lige så stille mærke min rødstrømpevrede stige op fra min lilletå, og skal lige til at vende mig om, og smide mit største feministiske brøl efter dem! For hvad helvede bilder de sig -de er bestemt ikke berettige til at kommentere mig på en seksuel måde……eller?

Efter at have taget en dyb indånding og fik mærket efter, så blev jeg, som mor til to og i den forbindelse indehaver af en røv så flad som indlandsisen og ikke eksisterende bryster, alligevel lidt smigret!

Hvor går grænsen? Det er svært. Vi har alle vores individuelle grænser for, hvad vi finder acceptabel, og det er vel det der er vigtigst? At man kender sine grænser og ved i maven når man skal sige fra og hvornår man skal lade sig komplementere. Hvornår finder vi det grænseoverskridende, og hvornår er det okay? Det kan være svært at aflæse signaler- nogle gange er det også meget tydeligt!

Man skal tage Metoo kampagnen alvorligt, for det er alvorligt, når magtfordelingen er ujævn og når der er nogle der udnytter den magt. Desværre føler jeg, at kampagnen er blevet en ”folkedomstol”, hvor kvinder mere eller mindre legaliseret kan putte mænd i udstillingsvinduet. Jeg bliver bare tung om hjertet, når mænd bliver kriminaliseret i deres handlinger, som kan være ment som en måde, for at få kontakt. Bare lige for at skære det helt ud hvad jeg mener, så er et klap i numsen ikke i samme kategori som voldtægt. Jeg fik et smil på læben, da jeg hørte Linda P´s sang: ”Alle Hashtagger Me Too”. Fordi hun netop på en sarkastisk måde udtrykker, at tingene ikke skal blandes sammen.

Det er en debat om køn og ligestilling. Der er mange forestillinger om, hvordan mænd og kvinder bør og ikke bør opføre sig, og har vi ikke brug for at gøre op med mange at disse forestillinger? Helt ærligt, jeg vil som kvinde da også have ”lov” til at sende et smil afsted til et stykke mandesnoller! Det går jo begge veje, når vi skal ytre komplimenter og anerkendelse #ligestillingiflirt.

Men det vigtigste er, at vi som individer mærker efter, hvornår vores grænse er nået, og endnu mere vigtigt, at vi reagerer med det samme, når vores grænser er nået. Derfor er det SÅ vigtigt for de eksisterende og kommende generationer, at lære sine grænser at kende, og respektere egne og andres grænser. Det er min mission, når jeg tager rundt og underviser de eksisterende og kommende pædagoger og lærer.

Nu vil jeg holde ferie, og ønsker jer alle en god sommer med masser af sol, smil, flirt, eyecandy OG mandesnoller!

GO´SOMMER.

Har du nogle spørgsmål?