Jeg var forleden dag i Netto… alle gode historier starter med en Netto reference! Og der oplevede jeg noget, som jeg bed mærke i! Jeg var både nysgerrig, sur, ked af det og irriteret på en og samme tid!

Jeg stod der, ved den uudtømmelige spotvaresektion, og overvejede om jeg virkelig havde brug for at købe den enhjørning taske. For ikke at trække pinen i langdrag, så købte jeg den ikke! Et par i 60´erne kom gående forbi mig, hvorfor jeg overhørte dele af deres samtale. Kvinden gav udtryk for, at hun ville købe et eller andet. Hvad det var, hørte jeg desværre ikke, men det var også mandens svar, der fik mit øje til at blinke nervøst, og min pulsåre i panden til at poppe fint ud. Hans gammelmands sure svar, med dejlig jysk accent, på hendes ønskede køb var nemlig, ” Næj det må du e´, du blir kraft edme så FED” (Ved ikke liiige hvor god min jyske dialekt er på skrift). Hvorefter hun, efter min tolkning, skammende kigger ned i jorden og nikkede, og fulgte med sin mand ud af butikken.

Der stod jeg med en enhjørning taske i hånden, og en let åbnet måbende mund, og var faktisk lidt lammet og forarget over, hvad jeg lige havde været vidne til. Først og fremmest fordi, hun var en helt normal smuk kvinde, som bare ikke sagde fra! Det er min holdning, at INGEN kvinde skal bodyshames ligegyldig alder!! Det er da op til en selv at beslutte i hvilken kropsform, man er tilpas i og tilfreds med – BARE MAN INDERST INDE ER ÆGTE GLAD!

For det andet, fordi hun tillod sin mand at bestemme, hvad hun havde lyst til, eller retter sagt IKKE lyst til, med den højeste megafon stemme i Netto! Selvfølgelig støtter man hinanden som par, hvis den ene part fx prøver at tabe sig…. Og jeg ved selvfølgelig ikke, om dette er tilfældet i denne historie, men der er vel også en mere sæt-dig-ned-med-en-guitar-i-hånden-og-syng-en-sang-pædagog-agtig-måde at sige det på. Det ville jeg i hvert fald selv foretrække.

For der tredje, selvom jeg ikke har ret til at blande mig i andre menneskers liv, så blev jeg lidt sur på mig selv over ikke at komme med en snappy feminist kommentar, men jeg havde sgu glemt min Dansk-idioti ordbog derhjemme!

Men hvor alting er, kan vi så ikke godt blive enige om, at vi skal tale pænt til hinanden? og især til vores partnere! Det er jo dem, der skal komme med honningmaden og saftevanden når vi er syge, støtte os når vi er nede og bære os i seng, når vi (jeg..) ikke selv gider at gå….. ja jeg er vist lidt forkælet!

I skal bestemt ikke gå og tro, at jeg er hellig. Selvfølgelig ryger der også ord af min lettere havnearbejder-mund, som ikke har nogen steder hjemme. Men jeg har lært, at vi skal respektere hinandens forskelligheder og tale åbent om det, der går os på, OG sige fra… på en ordentlig måde! God kommunikation er nøgleordet.

Så dagens udfordring eller råd er, husk at sige noget sødt om din partner i dag. Har han/hun gjort noget som du værdsætter, så SIG tak og at du værdsætter det. ”Hvor er det dejligt at komme hjem, og så er der lavet aftensmad, TAK”. ”Hvor ser du bare smuk ud, i dine hvide sloggitrusser med tilhørende strikkestrømper” eller ”du er bare så sød, når du….” Du kan selv putte et ord ind. Husk at kommunikere på en kærlig og respektfuld måde i dit parforhold….. Note to self!

Sidst men ikke mindst, kan vi så ikke godt droppe alt det bodyshaming, har vi det ikke hårdt nok i forvejen med vores egne fordømmende hjerner, om at vi altid skal være så fucking perfekte? Alle kroppe er da vidunderlige, på hver sin måde! Jeg er i hvert fald pro Body Positve, og gøre mig kampklar til at overtale min og jeres hjerner til, at vi er perfekt som vi er!

Skriv endelig og fortæl hvordan i kommunikere i jeres forhold, eller om i har oplevet bodyshaming. Ser frem til at høre fra jer. I kan også finde mig på facebook: Sund Seksualitet- Sandi Sjørup eller Instagram: sundseksualitet