Andre siger om mig

Fedt og relevant foredrag

“Jeg har sat stor pris på at deltage i foredraget ”Hvorfor er seksualitet så f****** vigtigt?!?”, da det har givet mig konkrete redskaber og en bredere forståelse inden for emnerne seksualitet, kropsopfattelse og sex. Dette er en viden og nogle redskaber, der er vigtige, når man kommer ud som professionel lærer og skal være med til at klæde børn og unge på til et sundt teenageliv.
Gennem foredraget blev vi som lyttere taget med på en rejse tilbage i tiden, hvor vi fik et historisk overblik over synet på sex, seksualitet og seksualundervisningen i folkeskolen. Denne tidsrejse gav et indblik i, hvordan vi som samfund er nået hertil, vi er i dag, hvor emner som seksualitet og sex stadig kan være underlagt en berøringsangst af både forældre og fagprofessionelle.
I anden del af foredraget gik Sandi i dybden med seksualundervisningen i folkeskolen; bliver de unge klædt ordentligt på? Har de viden om, hvordan man sætter grænser? Hvordan tager man den første kontakt? Hvordan er man en god ven, veninde og kæreste? Alt dette har været med til at svare på spørgsmålet om, hvorfor det netop er så vigtigt, at vi som lærere og pædagoger forholder os til seksualitet, sex og kropsbilleder.
Alle disse temaer blev behandlet på en levende, inspirerende og kreativ måde, og jeg oplevede en svingende grad af både humor og alvor, samtidig med at vi som lyttere blev aktiveret i flere debatter under foredraget.
Jeg vil hermed give de varmeste anbefalinger til Sandi Sjørup!

-Stina Brændgaard

Endelig seksualundervisning der batter

På læreruddannelsen er det op til den enkelte studerende at få et kursus i seksualundervisning. UCN har ansat Sandi Sjørup – Sund Seksualitet – til at varetage denne opgave.

Jeg deltog i hendes tredelte kursus i foråret ’19, og nu hold op hvor var det fedt! Jeg håbede på og forventede, at det var alt andet end den seksualundervisning man selv havde i folkeskolen; og kurset oversteg alle mine forventninger! På kurset blev vi gennem diskussioner og cases klædt på til at varetage seksualundervisning fra indskolingen til udskolingen.

Vi snakkede om, hvordan seksualundervisning er så meget mere end sex og prævention, og hvordan man kan bringe det ind i undervisningen. Vi havde nogle gode snakke, hvor vi sammen, og med hjælp fra Sandi, fandt en måde hvorpå planlægningen af seksualundervisningen på alle klassetrin ikke bliver skræmmende eller dårlig. Vi fik afprøvet vores grænser, hvilket er en god øvelse og vigtig erfaring at få, inden man står derude i det virkelige liv.

Det var et helt igennem fantastisk og virkelig givende kursus – klart anbefalelsesværdigt!

– Victoria Nissen

Hele dit oplæg var meget relevant, og det var super interessant at arbejde med forskellige cases, da de byggede på virkelige situationer. Jeg syntes generelt at det var super godt! Jeg synes alle der arbejder med børn og unge burde undervises i “hverdags seksualitet”!

– Anonym