WHAAAT er der virkelig gået et år, og jeg er her stadig! Jeg synes helt ærligt, at det fortjener sit eget blogindlæg. For helt seriøst, så er jeg sgu da lidt stolt, at jeg, på under et år, har fået banket min lille virksomhed op, og faktisk helt voksenærligt kan sige, at jeg arbejder med min passion: Den sunde seksualitet! Da jeg startede, fik jeg at vide af min erhvervsrådgiver, at hvis man stadig havde sin virksomhed efter et år, så blev det til noget- lidt ala statistikken for om man bliver sammen inden barnets første leveår… men nu er jeg her stadig på Sund Seksualitets 1 års fødselsdag. TILLYKKE TIL MIG (totalt selvfed og ’fuck janteloven’-agtig).

Selvom jeg nu har været i gang i et år, er der stadig mange, der finder mit virke mystisk, måske mest på grund af min virksomheds navn. Det er i hvert fald lidt sjovt, for mig, at mine venner bliver spurgt af mine perifere bekendtskaber: ”Hvad er det liiige, hun laver?!?!”.

Det har da også været morsomt at præsentere mig og min virksomhed for nogle, som jeg ikke har mødt længe eller nye mennesker. Der er for det meste tre forskellige måder, hvorpå de reagerer: Nr. 1 Den nysgerrige, som for det meste spørger ind med: ”Det lyder da spændende og relevant. Du burde da tage kontakt til…”. Nr. 2 Afvigeren, som efter at have fået at vide, at jeg arbejder med den sunde seksualitet, straks laver ’Warner Brothers Hjulben’-manøvren, hvor jeg kun når at høre MIP MIP. Nr. 3, den lettere umodne, som jeg især har oplevet hos mænd. Deres svar lyder noget i stilen af: ”Hø hø, så kan du hjælpe med rejsningsproblemer”.  Lige for at komme fremtidige møder, med den tredje og sidste gruppe, i forkøbet –  så nej, jeg hjælper ikke aktivt med dine rejsninger.

Derfor vil jeg gerne forklare, hvad det er, jeg har lavet det forgangne år, samt hvad jeg finder på i det nye spændende år.

Jeg har blandt andet været ude og vidensdele til studerende og ansatte på sundhedsskoler, lærer- og pædagogseminarier om, hvad den sunde seksualitet er, hvorfor man overhovedet skal arbejde konkret med seksualiteten, samt hvordan man eventuelt kan inkorporerer seksualiteten i den kliniske hverdag og skolelivet.

Jeg har kun mødt studerende, der har været engageret og sultne på endnu mere viden. Det bekræfter mig bare i, at min enmandshær, for udbredelsen af at arbejde mere målrettet med seksualiteten, udvider sig med soldater, der også gerne vil arbejde mere helhedsorienteret med mennesker.

Jeg har dog også oplevet at køre hjem fra oplæg med ondt i maven – ikke på grund af fejl eller uengagerede studerende, men på grund af de studerendes oplevelser og fortællinger fra praksis. Vederstyggelige og grusomme fortællinger (som til tider tangerede til politianmeldelse) fra praksis om håndtering af seksualiteten hos borgere. BORGERE ikke ting! Fordi man er af ældre dato, demens eller lammet, skal man stadig behandle disse mennesker med respekt!

Af den grund har jeg derfor besluttet mig for, at jeg i det nye år vil fokusere på ældres seksualitet. Om jeg så skal karatesparke døre ned på de forskellige uddannelsessteder, bosteder, plejehjem, so be it. De og de næste mange generationer af ældre fortjener sgu da en behandling, hvor man giver omsorg til det hele menneske og ikke kun til vask og ernæring. Læser du dette som underviser på en sundhedsskole, som plejehjemsleder eller medarbejder i Ældre & Handicapforvaltningen, så giv endelig lyd. Så er jeg fri for, at Steven Segal the shit out of it på så mange døre.

Så mit ene mål for 2019 er at larme med min stortromme omkring ældres seksualitet. Mit andet mål er KVINDER. Kvinder skal, efter min mening, til at holde mere sammen, så vi i samskabelse kan bygge et federe fundament til de næste generationer, fri for unødvendig skam om egen krop og seksualitet. Vi skal blive bedre til at elske og acceptere os selv og hinandens forskelligheder! Det kommer til at ske i samarbejde med to andre fantastiske medsøstre, der ligesom mig ser, at kvindeligheden fortjener at blive saluteret og finpudset!

Jeg kan ikke vente med at komme i gang med 2019, som jeg har store forventninger til. Jeg håber, at du vil følge med, og at der vil kommer mange flere til.

GODT NYTÅR til søens folk, mænd og Gud bevare kvindekroppen